Pròleg del llibre d'Anton Sieberer, Catalunya contra Castella, el conflicte Catalunya-Espanya vist per un austríac en un llibre del 1936. (setembre 2020)

Jaume Vicens Vives va afirmar que «la millor interpretació del moviment catalanista es troba avui a les pàgines d’Anton Sieberer: Katalonien gegen Kastilien». El llibre de l'austríac publicat ara per primera vegada en català té la virtut d’exposar allò que veu, des de fora, de forma directa i amb una mirada antropològica molt lliure de prejudicis.

«Empeny el lector a subratllar passatges i més passatges amb la incòmoda sensació que es va escriure des dels anys trenta per al present.» Del pròleg de Joan Esculies

Llegir un fragment del pròleg (aquí).

«Una mirada antropológica muy libre de prejuicios, publicada en alemán en 1936, y que hoy tiene mucha vigencia como espejo de un pasado que nunca muere», Lluís Foix, La Vanguardia.

«L'assaig més perceptiu sobre la qüestió catalana abans de la guerra, amb una Introducció molt esclaridora, perquè llibre i autor tenen una història sucosa al darrere», Gustau Muñoz, elDiario.es 

«Per primer cop accessible en català la versió original, acompanyada d'una imprescindible introducció que desbrossa el llibre de llegendes interessades i contextualitza correctament una obra que va més enllà de la curiositat erudita», Jaume Claret, diari Ara.

Ressenyes

«Un austríaco nos mira», Francesc-Marc Álvaro, La Vanguardia, 10 de setembre de 2020


Entrevista a Catalunya Ràdio, 21 de setembre de 2020